עלים ירוקים!

עלים טריים מכילים חומרים המועילים מאוד לבריאותינו. בתזונה המערבית העכשווית, פחמימות מעמילנים (תפוח אדמה, חיטה, תירס) וחלבונים מהחי תפסו את מקומם של העלים הירוקים, שמיד נעמוד על יתרונם. אם נזכור שאדם קרוב מאוד לקופים, די בכמה תצפיות כדי לראות שקופים אוכלים הרבה עלים. וכדאי מאוד גם לנו.

כמובן שמערכות העיכול מעט שונות, ואנו נבחר עלים אשר מתאימים למערכת העיכול שלנו.

העלים הירוקים כוללים מרכיבים תזונתיים חשובים:

  • מינרלים: סידן, מגנזיום, ברזל, אשלגן, זרחן ואבץ.
  • ויטמינים A, C, E, K.
  • סיבים תזונתיים.
  • חומרים צמחיים נוספים: חומצה פולית, כלורופיל וחומרים נוספים.

את העלים הירוקים ניתן להוסיף לרשק (שייק ירוק), בסלט, בתבשיל או סתם בלעיסה.

עלים ירוקים נוטים לקמול מהר מרגע הקטיף. כדי לשמר אותם במצב בו נוכל להשתמש בהם עוד כמה ימים מוצע המתכון הבא.

כדאי להשתמש במגוון רחב של עלים. בכל עלה הרבה שונה של ויטמניים וחומרים פעילים אחרים. האפשרויות: פטרוזיליה, בזיל, חסה, כרפס, נענע, קייל, שמיר ועוד.

מצרכים

– 300 גרם עלים ירוקים. בעונה הזאת אפשר בזיל, רגלת הגינה, קייל ועוד.

– שני שיני שום קלופות.

– שלוש-ארבע כפות שמש זית.

– חצי כפית מלח ים אטלנטי (לא חובה).

– מעט מיץ לימון טרי.

– מעט מים.

הכנה

בוחרים את העלים שנראים יפה – שלמים ובעלי צבע כהה. קוצצים את העלים גס עם סכין. מכניסים לבלנד עצמתי (אני משתמש ב JTC. ויטמיקס ודאי יעשה את העבודה. בלנדרים חלשים יותר גם אפשריים, אבל התוצאה תהיה פחות חלקה).

מוסיפים את כל המרכיבים לבלנדר. מפעילים בעדינות. אם הבלנדר לא מתמודד, עוצרים ומוסיפים עוד מים או שמן זית עד אשר העיסה רצה יפה בבלנדר.

מאחסנים בקופסא במקרר או במקפיא – בהתאם לתדירות השימוש.

שימושים

– כמה כפות בשייק הפירות.

– כתבלין לתבשיל אורז או תפוחי אדמה.

– אפשר לדלל עם עוד שמן או לימון, להריץ בבלנדר ולהשתמש כרוטב לסלט ירקות.

לבריאות!

2 Comments

  1. Pingback: נובמבר בגינה | עִם הָאֲדָמָה

  2. Pingback: נובמבר בגינה |

Leave a Comment