סלט חמצה

חימצה, או בשמה הערבי, חומוס, הנה קטניה. את החומוס אפשר לאכול כאשר הוא ירוק (מומלץ!) בגינה, מבושל כגרגרים או כסלט.


גרגרי חימצה

חימצה, כמו קטניות נוספות, מומלץ להשרות במים לפני הבישול: ניקח קערה, נשים בתוכה כמות של גרגרי חומוס (למשל ספל). נוסיף מים – פי שניים מגובה הגרגרים בתוך הקערה. לאחר 12 שעות נחליף את המים. עם המים אפשר להשקות בגינה. לאחר 12 שעות נוספות נחליף שוב. לאחר 12 שעות נוספות נוכל לבשל. גם עכשיו, כדאי לרוקן את המים. בכל החלפה של מים, כדאי לשטף את הגרגרים היטב, למניעת התנחלות של גורמים לא רצויים.

נבשל במים על אש בינונית, במשך כמה שעות, עד אשר הגרגרים מתרככים.

כמו בתבשילים אחרים, מומלץ לא לבשל עם שמן. מאחר שהשמן נהרס בחום ויוצר חומרים שאינם ידידותיים לנו.

את הגרגרים אפשר לאכול כמו שהם, כתוספת או כמנה עיקרית.

חלק מאסכולת התזונאים ממליצים לא לערבב מזונות עשירי חלבון, כחימצה עם מזונות עשירי פחמימות – תפוחי אדמה, אורז וכו'.

הקפדה על השרייה עם החלפות מים ועל בישול איטי, יאפשרו עיכול נוח יותר. החימצה דורשת השרייה ובישול משמעותיים יותר מקטניות אחרות כמו עדשים אדומות או שעועית מש.

סלט

ואיך אפשר בלי למרוח? סלט חומוס נכין מגרגרים שבושלו, כפי שפרטנו לעיל. את הגרגרים הרכים נכניס לבלנדר. נוסיף טחינה גולמית, מיץ לימון ועלים ירוקים (אזוב, פטרוזיליה, כוסברה – לפי הטעם). מי שאוהב, יכול להוסיף שן שום, קורט מלח.

עם מה מורחים? מגוונים בעלי חסה, כרוב, גזר חתוך ועוד.

בתאבון!

Leave a Comment