"המשקה הלבן"

 

 

כולנו מכירים אותו מהרגע הראשון עוד לפני שידענו לדבר, ללכת, לחשוב ולהחליט בשביל עצמנו. 

זה היה הטעם הראשון שהכרנו וישר התאהבנו! 

מתוק, טעים, מזין, מרגיע,  לרגעים גם מנחם ומביא איתו המון תשומת לב חום ואהבה שחיונים והכרחיים לכולנו. 

חלב האם עשיר במרכיבי מזון חיוניים, ומספק את כל הצרכים התזונתיים של התינוק 

וזוהו בחלב למעלה ממאתיים מרכיבים‏ ונוגדנים העוזרים לתינוק בשנות חייו הראשונות שבהן המערכת החיסונית שלו אינה בשלה.

גדלנו, והמשכנו לשתות את "המשקה הלבן" (למרות תפקידו הברור לספק לנו הזנה, התפתחות והגנה בשלבים המוקדמים של חיינו לתקופת זמן מסויימת, כמו שאר החיות בטבע)  רק שהפעם זה כבר לא הגיע מאמא שלנו, 

זה הגיע מאמא אחרת שחיה אורח חיים אחר והמבנה הפזיולוגי והצרכים שלה אחרים לגמרי משלנו.

בנוסף בכל מקום שמענו מאז שאנו קטנים שחלב ומוצריו בריא ומזין, עשיר בסידן, סידן ועוד סידן

שהוא מרכיב חיוני וחשוב לבניית העצמות והשיניים אצל ילדים.

האומנם???

אז נכון בחלב יש סידן, חלבון וברזל אך הוא לא המקור העיקרי והעשיר ביותר.

סידן מצוי גם בצמחים וזרעים שונים כגון: רוקט, חלמית, כוסמת, שקדים, זרעי פשתן, בזיליקום, שעועית מאש, פטרוזיליה, כרוב,  זרעי דלעת ושומשום מקורות אלה עשירים לא פחות ואפילו יותר מאשר מוצרי חלב פרה.

  • בנוסף בגופנו יש רמת חומציות ( p.h ) אשר נעה בין 6.5 ל – 7 ומאפשרת לגופנו התנהלות תקינה ומאוזנת.

רוב המחלות מתקיימות כאשר רמת החומציות בגוף גבוהה.

לדוגמא – מזונות שהם חומציים (לאו דווקא חמוצים בטעם אלא הכוונה שבסיום פירוקם בגוף נוצרת תגובה חומצית) – מוצרי חלב ובשר,

פחמימות מזוקקות, סוכרים, מזון מטוגן, קמח אורז לבן, קפה ועוד.. 

רצוי וכדאי שרוב התזונה תתבסס על מזונות בסיסים (בעיקר פירות וירקות וחלק מהאגוזים והדגנים) .

גופנו יודע להתמודד עם חומציות אך אם אנו אוכלים הרבה מזונות חומציים או מזון שהוא חומצי מאד הגוף חייב מיד לנטרל זאת והוא עושה את זה על ידי שימוש במינרלים שהם בסיסיים (כגון סידן, מגנזיום, אשלגן, נתרן) מינרלים אלה יוצאים ברובם מהעצם

מה שגורם לתופעה המוכרת בשם "בריחת סידן".

במוצרי חלב אכן יש סידן אך בגלל היותו מזון חומצי הגוף לא מקבל את הסידן מהחלב ובנוסף גם "מאבד" את הסידן שקיים

על מנת להתמודד עם החומציות הגבוהה.

  • לקטוז – הסוכר שנמצא בחלב, דו סוכר אשר מורכב מגלקטוז וגלוקוז.

לצורך פירוקו לחד סוכר כדי שיהיה זמין לגופנו הלקטוז מתפרק בגוף בעזרת אנזימים ספצייפים שנקראים לקטז האנזימים האלה נמצאים בגופנו בשלב הינקות ולאחר שלב הגמילה (אצל רוב האנשים) הגוף מפסיק לייצר את האנזימים האלה ועיכול מוצרי חלב קשה לפירוק, מכביד על הגוף אינו מתפרק ונשאר כרעל בגוף בעל תופעות לוואי שונות: ליחות, כאבי בטן, גזים.

עם הזמן התופעות האלה יכולות להפוך לתופעות כרוניות ומחלות שונות.

כמו שכבר הזכרנו, אם נתבונן בטבע בבעלי החיים היונקים נראה שיש "חלון זמן" מסויים לתקופה זו והם מפסיקים באופן טבעי לגמרי לינוק לאחר שנגמלו הם אינם חוזרים לשתות חלב לא מאימם ובטח שלא מאמא אחרת.

מוזמנים לבדוק עם עצמכם עד כמה מוצרי חלב משפיעים על הגוף שלכם.

מומלץ לעשות הפסקה לתקופה אפילו קצרה על מנת לבחון את ההרגשה בגוף עם החלב ובלעדיו.

יש היום תחליפים טעימים ומזינים הרבה יותר שאפשר בקלות ובפשטות להכין בבית בעצמכם,

חלב וגבינות מאגוזים שונים כמו קשיו ושקדים.

להתחלה קלה מצורף מתכון של חלב שקדים –

1 כוס שקדים שהושרו במים לפחות 8 שעות

2-3 תמרים

3 כוסות מים

אפשר להוסיף גם 1/2 כפית תמצית וניל תמצית טהור.

לאחר ששמנו בבלנדר וטחנו את כל המרכיבים שופכים את הבלילה אל שקית ניילון/בד חיתול אל כלי הקיבול וסוחטים את כל הנוזל אל תוך הכלי.

בשאריות השקדים שנשארו אפשר להשתמש להכנת עוגיות, חתיכות שקדים לסלט.

מאחסנים במקרר בתוך כלי סגור עד שלושה ימים ונהנים מבריאות ואיכות 🙂

מוזמנים לשתף בכל העולה בכם...

באהבה.

מאת: גל לביא

Leave a Comment