פירות פירות למה זה טוב?

"פירות פירות, סוכר זמין, מתוק טעים ועשיר ברכיבים תזונתיים"

מלבד זה שהם טעימים ומלאים בסוכר אשר נותן לנו הרבה אנרגיה יש בהם עוד מגוון יתרונות והקיץ זה תקופה נהדרת לשלב אותם בתזונה שלנו. פירות הקיץ קלילים, מתוקים, ומגיעים אלינו בשלל צבעים, מרקמים וטעמים. כדי שנצליח להנות מהפירות במלואם, חשוב לדעת גם מתי ואיך לאכול אותם, מוכנים?

קדימה מתחילים..

אז מה כל כך חשוב באכילת פירות?

קודם כל פירות זה מזון טבעי, מזון חי, שלא עבר עיבוד כלשהו, כלומר "המוצר" מגיע אל הלקוח ללא שינויים ותוספות בדרך כמובן שיש פירות שאכן עוברים תהליכים או נשמרים בתנאים מסויימים, לכן כדאי לקנות פירות אורגניים שעברו כמה שפחות ידיים. היום בעקבות מודעות גבוהה בנושא קמו קבוצות רכישה באזורים שונים, וקיימות חוות שונות שהתוצרת מגיעה ישירות מהחקלאי אל הלקוח ובד"כ התוצרת משתנה בהתאם לעונה ולתנאים המאפשרים גידול של דברים ספציפיים בלבד.

מזון טבעי הוא מזון אשר לא עבר עיבוד, חימום או בישול והוא עשיר באנזימים. אנזימים – (נקראים גם זרזים ביולוגיים) הם מבנים חלבוניים שאחראים על זירוז פעילויות כימיות שונות בגוף, הם מעורבים בכל תהליכי חילוף החומרים ועוזרים לגוף לפרק את המזון בקצב מהיר ושומרים על איזון ופעילות תקינה. "מקסימום אנרגיה במינימום מאמץ" – זמן עיכול הפירות מהיר, וכך גם האנרגיה שמתקבלת. הרבה סוכר, אנרגיה זמינה במינימום מאמץ שמהווים דלק לשרירים ולמוח ואפשרות להיות במיטבנו, עירניים, מרוכזים, פעילים, אנרגטיים וחיוניים.

בפירות יש הרבה סיבים תזונתיים, הסיבים מתחלקים לשתי קבוצות: סיבים שאינם מסיסים, וסיבים מסיסים במים. הסיבים סופחים מים במעי הדק, וכתוצאה מכך מגדילים את נפח הצואה ומשפרים את תפקוד המעיים. הסיבים יוצרים מעין תמיסה ותורמים בעיכוב ספיגת חומרי התזונה ובכך מאיטים את העברת הגלוקוז למחזור הדם ותורמים לאיזון רמות הסוכר בדם ולתחושת שובע ממשוכת.

פיטוכימיקלים ונוגדי חימצון הם חומרים טבעיים פעילים שנמצאים בפירות ובתהליכי ההבשלה מגינים עליו מפני מזיקים ונזקים שונים. הם אלה שמעניקים את הצבע לפירות והם מתחלקים לקבוצות שונות אשר כל קבוצה משפיעה באופן מסויים על גופנו.

הם תורמים ומחזקים את מערכת ההגנה של גופנו ובכך עוזרים לנו לשמור על בריאות מיטיבה וחיוניות לאורך שנים. נוסף לכל אלה פירות הם מקור עשיר לויטמנים ומינרלים כמו בטאקרוטן, C, B, סידן, ברזל, זרחן, אשלגן ומגנזיום.

מתי ואיך כדאי לאכול?

מומלץ לאכול פירות על קיבה ריקה בשעות הבוקר. כדאי לאכול את הפירות לבד ולא לשלב אותם בסמוך או לאחר ארוחה. שימו לב שאתם אוכלים אותם על קיבה ריקה. הספיגה של הפירות נעשית במעיים וקיבה מלאה גורמת לפירות תסיסה בקיבה.
קיימות שתי קבוצות של פירות – פירות מתוקים ופירות חמוצים כל קבוצה כדאי לאכול בנפרד. נסו בתור התחלה לפתוח את היום עם פירות או שייק מרענן של פירות ועלים ירוקים שימו לב איך אתם מרגישים, האם אתם עירניים יותר? נמרצים?

יכול להיות שבתחילה תרגישו עייפות, חולשה, תנו לעצמכם כמה ימים טובים לפחות כדי להסתגל ואז תבחינו בהבדל..

רק בריאות! 3>

מאת: גל לביא

עורך: יעקב אגלמז

Leave a Comment