לחמית טף

בא לנו לאכול משהו בסגנון לחם, אבל לא עם גלוטן… וגם לא עם כל מיני חומרי E למינהם.

הפתרון – טף! דגן שמגיע מאפריקה (בעיקר אתיופיה). הוא נטול גלוטן, מזין וטעים מאוד.

המצרכים:

  • קמח טף. כמות של כוס שתייה אחת מספיק ללחמית עבה יחסית.
  • מים.
  • תיבול: אפשר להוסיף ממתיק (סילאן, דבש, מיפל) או מעט מלח.
  • אפשר להוסיף הפתעות: צימוקים, בצל מטוגן וכו'.

מחמים מחבט ששומן בשכבה דקה של שמן (אפשר לשפוך טיפונת שמן ולמרוח עם מרית/בצל/שום/תפוח). אש לא גבוהה מדי.
מערבבים את כל המצרכים לבצק.

שופכים את העיסה על המחבט עד אשר הצד התחתי נעשה שלם (בדומה להכנת חביתה). ואז הופכים.

אופציה – כיסוי במכסה – יעיל כאשר רוצים להכין לחמית עבה יותר.

מתכון זה פשוט וספונטני. אפשר להכין גם מחמצת ולהכין לחמים.

Leave a Comment