מרק כתום!

20150109_144858מרקים… מצוינים לקבל אנרגית חיים חיה ובריאה במיוחד בימים קרים.

המצרכים:

  • בטטה
  • תפוח אדמה
  • גזר
  • ארטישוק ירושלמי
  • בצל

חותכים את כל המצרכים לקוביות.

מבשלים את כל המצרכים במים עד אשר הם מתרככים. כמו בבישול, מומלץ להשאיר את חלק מהירקות בקליפתם. זה מוסיף סיבים תזונתיים, אשר מנקים את המערכת העיכול.

לאחר הבישול, משתמשים בבלנדר מוט או בבלנדר אחר לריסוק המרכיבים למרק סמיך וטעים.

אפשר לקצוץ עלים ירוקים ולקשט לפני ההגשה.

מילה על אנרגיות המזון: אומרים שמזונות המכילים שורשים ובמיוחד הכתומים הם "מקרקעים" – תורמים לתחושת נוכחות.

מתבלים בתבלינים האהובים אליכם. לתבלינים איכויות רבות. מעבר לטעם הם מסייעים לעיכול ולבריאות. כמה דוגמאות:

  • כורכום: הכורכום עוזר בהתגוננות מפני תגובות דלקתיות, משפר זרימת מיצי מרה ומכאן שעוזר בבעיות עיכול, מגן על הכבד מפני רעלנים המגיעים אליו וכן מפחית נזקים לכבד עקב לקיחת תרופות או אכילת כולסטרול מופרזת, בנוסף – מקל על שיגרון(ראומטיזם) (ויקיפדיה).
  • כמון: באופן מסורתי השתמשו בפירות שנקלו והורתחו להקלה על כאבי בטן והאצת פעילות העיכול (הכמון מאיץ הפרשת אינזימי לבלב הדרושים לעיכול טוב) (ויקיפדיה).

רצוי להגיש את התבלינים בנפרד, כך שכל אחד יוכל לתבל לפי טעמו ולפי מה שמרגיש לנו באותה רגע.

בתאבון!

 

 

2 Comments

  1. קרן

    הי, אפשר בבקשה כמויות? יוצא מאוד מאוד דליל לאחרונה :-/

    1. agla (Post author)

      קרן,
      איזון בין נוזלים למוצקים הוא באמת אתגר. מה שאני עושה בד"כ זה למלא את הסיר בירקות ואח"כ למלא מים כמעט עד שהם מכסים את הירקות. במידה ויוצא דל בנוזלים, יותר פשוט להוסיף מים. אם יוצא נוזלי מדי, אז אפשר להוסיף כמה דברים שמסמיכים: אבקת פטריות מיובשות, מעט אורז (כזכור אורז בולע מים יותר מפי שניים מנפחו. חצי כוס אורז תבלע כוס מים).
      בהצלחה!

Leave a Comment